Lyssnar

Att marknadsföra ett landskap och på ett tilltalande sätt skapa intresse för de platser, sevärdheter och människor som finns där är ingen enkel uppgift. När Partnerskap Småland gav byrån Grand Public uppdraget blev det succé både i sociala medier och i fysiska trycksaker. Att göra bildhantering och skapa en enhetlig ton på 175 bilder från 175 olika kameror, att få ett perfekt tryck och snygg bindning med rätt papper blev vår utmaning. Därtill även produktion av ett urval bilder i storformat till lanseringen.

Levererar

I vår offsetpress trycktes magasinet ”Smålandstid” med en skön känsla i papper och bildåtergivning. På vår storformatsavdelning gjordes förstoringar av fotografier på kapaskiva till lanseringen och utöver det producerades en fotobok med Smålands bästa sidor. Ett finkänsligt och omfattande arbete i photoshop ligger bakom en enhetlig bildåtergivning av 175 olika fotografier. En vacker, trådbunden öppen rygg karaktäriserar både boken och Småland; äkta, spännande och inbjudande.

 

Offsettryck på Munken Lynx, inlaga 150 g och omslag 300 g. Trådbundet mjukband med öppen rygg ger en avskalad men effektfull inramning.

Omsorgsfull bildhantering av fotografier från olika ursprungskällor för ett enhetligt uttryck.

Bildmaterialet i boken består av utvalda bidrag från fototävlingen ”Mitt Småland”. 175  personer gestaltar sin bild av Småland med känsla, humor och värme.


Projektansvarig: Michael Lyck